top of page

Tästä se syksy alkaa!

Valtuutetun työt alkoivat heti tositoimin kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaoston kokouksella. Tästä se syksy alkaa!

14.8. kaupunginvaltuusto kokoontuu pohtimaan upeassa Fellmannicampuksen auditoriossa kuinka kaupunki toimii 2020 -luvulla. Millainen Lahden tulisi olla 2020 -luvulla? Millaiset julkiset palvelut? Millainen peruskoulu? Millaisia digitaalisia palveluja kaupunkilaiset tarvitsisivat?

Millaisia ajatuksia teillä on?

Toimin Lahden sivistyslautakunnan jäsenenä. Ensimäisessä sivistyslautakunnan kokouksessani sain luottamuksen tulla valituksi ylikunnalliseen tehtävään Wellamo-opiston johtokunnan puheenjohtajaksi.

Wellamo-opisto on Suomen suurin seudullinen kansalaisopisto ja tarjoaa koulutusta 150 alueensa toimipisteessä pyrkimyksenään kehittää sivistystä, kulttuuria ja ihmisten kasvua omaan potenttiaaliinsa monipuolisesti elämän eri vaiheissa. Viime vuonna ilmoittautumisia kursseille tuli ennätysmäärä ja tänään avattuun ilmoittautumiseen odotetaan jälleen samaa. Taidan itsekin ilmoittautua maalauskurssille!

Vietin syntymäpäivääni varhaislapsuuteni maisemissa Hartolassa SDP:n piihallituksen vetäytymisviikonlopussa. Hämeen piirihallituksen kokousta varjosti Turun tapahtumat ja SDP:n matalat kannatusluvut YLE:n gallupissa. Mieltä lämmittää se, että on ihmisiä, jotka ovat valmiita käyttämään perjantai-iltansa ja lauantaipäivänsä pohtiakseen kuinka Suomessa voidaan vähentää eriarvoisuutta, kehittää koulutusta ja osallistaa yhä useampaa ihmistä vaikuttamaan yhteiskuntaan - tehdä maailmasta parempi paikka mahdollisimman monelle. Kun maailmassa on pahaa, on yhdessä voitava löytää hyvää. Maailmaa voi parantaa vain teoilla, hyvillä teoilla. Juuri nyt tarvitaan meitä kaikkia. Ei anneta vihan ja pelon voittaa.

Syksyn toisessa kaupunginhallituksen konserni- ja tilajaosaston kokouksessa oltiin pitkälle iltaan Sibeliustalon kauniissa maisemissa tekemässä vaikeita päätöksiä. Kokeneimpienkin osaston jäsenien mielestä päätös oli yksi vaikeimpia. Aikanaan Sibeliustalokaan ei ollut helppo ratkaisu. Yhden äänen enemmistöllä ratkaisu kuitenkin tehtiin. Se oli hyvä päätös.

Poliittinen syksy saa tulla!


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page