top of page

Poliittinen kevät alkaa


Tällä viikolla alkoi toden teolla poliittinen kevät kun ensin maanantaina istuin kaupunginhallituksen kokouksessa, tiistaina sivistyslautakunnan seminaarissa ja kokouksessa ja keskiviikkona kaupunginvaltuuston infossa.

Kaupunginhallituksen kokouksessa saimme kuulla Lahden taide- ja muotoilukeskuksen suunnitelmia tulevaisuudelle. Innostava esittely kertoi taiteen tehtävästä luoda kohtaamisen ja kokemuksien paikkoja ja osallistaa ihmisiä osaksi taidetta. Haluan ehdottomasti nähdä tätä Lahdessa! Päätimme myös kannattaa valtuustoaloitetta alle 25-vuotiaiden maksuttomasta ehkäisystä ja keskustelimme pitkään johtamisjärjestelmästä. Kuvassa näkyvä kaupunginhallituksen sali on mielestäni upea, kuten koko Eliel Saaren suunnittelema Lahden kaupungintalo.

Sivistyslautakunnan seminaarissa ja kokouksessa käsiteltävien asioiden lista oli pitkä. Sivistystoimialan talouden käyttösuunnitelma, jonka osana selvisi Lahden lohduton tilanne varhaiskasvatuspalveluiden kanssa. Päivähoitoon jonottavien lasten määrä on kasvanut ja käyttömenot lisääntyneet. Mahdollisesti kasvavat entisestään, koska palvelusetelijärjestelmä tulee Lahdelle kalliiksi. Lisäpaikkoja ei ole tullut kuitenkaan riittävästi. Olen tästä erityisen huolissani.

Kaupunginvaltuuston infossa käsiteltiin kaupungin palvelutori, jonne kerättäisiin kaupungin keskeiset kaupunkilaisten palvelut yhteen paikkaan ja rakennettaisiin lahtelaisten yhteinen kohtaamisten paikka. Jälleen kerran käsittelyssä oli myös johtamisjärjestelmän yksityiskohdat.

Maanantaina onkin valtuuston kokous, jossa näitä asioita myös käsitellään. Kannattaa laittaa siis www.lahti.fi valtuusto-stream päälle klo 18.


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page