top of page

Ensimmäinen sivistyslautakunnan kokous puheenjohtajana

Kuva otettu hetki juuri ennen ensimmäistä puheenjohtamaani sivistyslautakunnan kokousta.

”Kukas se sieltä kurkistaa, ellei tämän kaupungin mainevastaava itse.”. Juuri siten aion suhtautua myös tähän vastuulliseen tehtävään. Toivottavasti kykenen johtamaan lautakunnan työtä siten, että voimme kehittää Lahtea yhä hyvinvoimaisemmaksi, vetovoimaisemmaksi ja elinvoimaisemmaksi. Laadukkaat, sujuvat ja tasa-arvoiset sivistyspalvelut ovat parasta kaupungin maineen hallintaa. Sivistyspalvelut: varhaiskasvatus, perusopetus, lukiokoulutus ja nuorisopalvelut, toimivat kaikki keskeisessä asemassa lahtelaisten arjen ja hyvinvoinnin kehittämisessä ja uusien asukkaiden houkuttelevuudessa.

Ensimmäisessä kokouksessa käsittelimmekin muun muassa yhdenvertaisuus ja tasa-arvosuunnitelmaa, Lahden varhaiskasvatussuunnitelmaa sekä perusopetuksen liikuntakasvatusohjelmaa.

Meille esiteltiin myös alustavia sivistyspalvelualueen talousraameja ensi vuodelle. Olen tyytyväinen, että jo kaupungin valtuustoinfossa meille esiteltiin talouden tasapaino-ohjelman uudesta suunnasta: panostetaan lasten ja nuorten ennaltaehkäiseviin toimiin. Paitsi, että tämä on inhimillistä auttaa kaikista heikommassa asemassa olevia lapsia ja nuoria, se on myös talouden näkökulmasta kestävämpi tapa saada talous tasapainoon. Leikkauksista syrjäytymisen ehkäisyn tuomiin säästöihin.


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page