top of page
Näyttökuva 2021-3-2 kello 21.57.46.png
  • facebook-red
  • twitter-red
  • Instagram-red
  • linkedin-red

MARIA MÄKYNEN

AMMATTILIITTO PRON PUHEENJOHTAJAKSI

Uudistava ja yhdistävä voima Pron tulevaisuuteen – Maria Mäkynen ehdolla Pron puheenjohtajaksi

Ammattiliitto Pro ry:n finanssisektori on yksimielisesti asettanut ensi syksyn puheenjohtajavaalin ehdokkaaksi Pron yhteiskuntasuhdejohtajan Maria Mäkysen. Liiton puheenjohtaja valitaan uuden edustajiston syyskokouksessa 22.-24.11.2024. Ammattiliitto Pron nykyinen puheenjohtaja Jorma Malinen on ilmoittanut, ettei ole käytettävissä uudelle kaudelle.

Pron suurimpiin sopimusaloihin kuuluva finanssisektori ja sen kaikki 26 yhdistystä ovat pyytäneet Maria Mäkystä ehdolle sektorikokouksessaan 15.3.2024. Maria Mäkynen on vastannut kutsuun myöntävästi ja kertonut olevansa käytettävissä.

 

- Työelämämurroksessa tarvitaan rohkeita ja uusia tuulia. Tiedämme, että Marian johdolla meillä on mahdollisuus löytää uusia näkökulmia ja puhutella laajasti jäseniämme. Hyvillä vuorovaikutustaidoilla, verkostoilla ja ennakkoluulottomalla asenteella voimme yhdessä saavuttaa meille kaikille paremman työelämän, sanoo Danske Bankin pääluottamusmies ja sektorinvetäjä Aino Huuhti. 

 

Maria Mäkynen toimii parhaillaan Pron yhteiskuntasuhdejohtajana vastaten monialaisen liiton yhteiskuntavaikuttamisesta, viestinnästä, jäsenpalveluista ja jäsenhankinnasta sekä koulutuspalveluista ja nuoriso- ja opiskelijatoiminnasta. Koulutukseltaan Mäkynen on yhteiskuntatieteiden sekä kasvatustieteiden maisteri. Hän valmistelee parhaillaan väitöskirjaa työn murroksesta ja työmarkkinapolitiikan muutoksista. Mäkynen on tehnyt jo vuosikymmenen ajan töitä ammattiliittojen ja yhteiskunnallisen vaikuttamisen parissa, kuten Yhteiskunta-alan korkeakoulutetut ry:n valtuustossa, Lahden johtavissa luottamustehtävissä ja mm. Sanna Marinin poliittisena asiantuntijana. 

 

- Haluan toimia Pron puheenjohtajana, jotta ammattiliitto olisi myös tulevaisuudessa merkittävä vaikuttaja ja tärkeä tuki yhä useamman suomalaisen työssä. Meidän on pystyttävä paremmin kertomaan, miksi joukolla järjestäytyminen työehtojen puolustamiseksi on tässä ajassa entistä tärkeämpää, Mäkynen kertoo.

 

Mäkysellä on vahvaa osaamista strategisesta johtamisesta ja tulevaisuusorientoituneesta työelämän kehittämisestä. Puheenjohtajana Mäkynen toimisi uudenlaisena johtajana, joka puhuttelisi koko Pron monikasvoista jäsenkenttää juuri tässä ajassa.

 

- Haluan viedä Prota eteenpäin liiton uudistavana voimana. Asiantuntijat ja esihenkilöt ansaitsevat uudenlaisen puolustajan tässä ajassa, jossa työ muuttuu ja työelämän pelisääntöjä haastetaan. Uudet työelämää muovaavat kysymykset, kuten työn psykososiaalinen kuormittavuus, tekoälyn vaikutukset, etätyö- ja dataturvallisuus ovat ajankohtaisia teemoja kaikilla Pron sopimusaloilla ja vaativat uudelta puheenjohtajalta proaktiivista otetta, sanoo Mäkynen kiitollisena saamastaan luottamuksesta.

Demokraatti .jpg
bottom of page