top of page

VAALITEEMAT

Innostava kaupunkiympäristö, sujuva liikenne sekä saatavilla oleva virkistävä luonto ja ympäristö ovat osa sujuvaa arkea, joka on huokutteleva tekijä lapsiperheille. Kun lasten ja ikäihmisten hoitopaikat löytyvät läheltä, liikuntamahdollisuudet lähiluonnossa ovat laadukkaat ja julkisella liikenteellä pääsee liikkumaan kaupungin kolkasta toiseen parantaa perheiden elämänlaatua. Kaupunkipyörät toisivat myös Lahteen uusia mahdollisuuksia liikkua ketterästi myös ympäristöystävällisesti ja terveyttä edistävästi.

 

Lahti on sijainniltaan keskeinen kaupunki, joka voi houkutella perheitä asukkaikseen myös kauempaa, kunhan arki on sujuvaa ja miellyttävää sekä kunnan palvelut laadukkaita ja kaikille saatavilla olevia. Subjektiivinen päivähoito-oikeus pitää palauttaa. Ei ole lapsen vika, jos vanhemmalle käy epävarmoilla työmarkkinoilla huonosti, juuri tässä vaiheessa kaupungin tulee tukea perheitä. Kaikkien koulujen tulee olla laadukkaita ja harrastaminen mahdollista riippumatta varallisuudesta. Sujuva arki on Lahden menestysvaltti.

 

Matkakeskuksen riittävät pysäköintimahdollisuudet ja pyörätelineet, sekä tiheät junien vuorovälit pääkaupunkiseudulle mahdollistavat työssäkäynnin mukavasti myös kaupungin ulkopuolella. Pääkaupunkiseudulla on pulaa kohtuuhintaisista asunnoista ja Lahti on vain alle tunnin päässä Helsingistä.

 

Riittävä määrä ympäri vuorokauden saatavilla olevaa hoitoa ja mahdollisuus saada apua kotiin esimerkiksi isovanhempien sairastumisen yhteydessä tuovat turvaa, joka mahdollistaa myös vanhempien työssäkäynnin. Ikäihmisistä huolehtiminen ja turvallinen liikkumisympäristö vie huolen pois myös perheiltä. Hyvinvoivat isovanhemmat ovat myös tärkeä osa sujuvaa arkea perheille.  

bottom of page