top of page

Onnistunut kotikirppis!


Loviisankadun kotikirpputori

Tapahtumailmoituksessani luki "Loviisankadun kotikirppis". Olin päättänyt avata kotini ovet ja olla osa kaupunkikulttuuria Loviisankadulla. Viikonlopun aikana korttelissa on jo toista vuotta loppuunmyyty urbaani kaupunkifestivaali Kaupungin äänet. Tapahtumapaikan takapihalla järjestettiin samanaikaisesti Puodit pihalla -myyjäiset, jossa paikalliset vaatealan yrittäjät myivät omia tuotteitaan. Miksipä siis en järjestäisi itse saman aikaisesti kotikirpparia? Olenhan jo monessa muutossa todennut, että myytävää on kertynyt paljon.

Kirppari onnistui hyvin! Ihmisiä kävi tasaiseen tahtiin ja tavara löysi uuden omistajan. Moni kehui ideaa pitää kotikirpparia samalla kun korttelissa on muutakin tapahtumaa. Rapun ovelle jätetyn lapun ansiosta muutama naapurikin löysi paikalle ja näin sain mahdollisuuden tutustua saman talon ihmisten kanssa. Talossamme ei ole pihaa, joten naapureihin törmää tosi harvoin ja tutustuminen on hankalaa.

Keskustelua elämästä tuttujen ja tuntemattomien kanssa

"Juuri tällaista kaupunkikulttuuria tarvitaan!" huudahti eräs kaksi villapaitaa ostanut. Sen lisäksi, että tavara vaihtoi omistajaa pikkurahalla pääsin myös tutustumaan uusiin ihmisiin. Paikalle saapui monenlaisia ihmisiä läheltä ja kaukaa: Lyckans ost -blogin ihana Linda saapui Helsingistä, nuori nainen alakerran naapurista, siskontyttärelleen tulijaislahjaostoksille tullut iäkkäämpi mies Mukkulasta.

Etukäteen jännitin vähän, onko vieraiden ihmisten kutsuminen kotiin hyvä juttu. Yksi "kadun mies" osuikin paikalle ilman ostosaikeita, mutta hänenkin kanssaan saimme aikaan kiinnostavan keskustelun kirjahyllymme filosofeista. Kaiken kaikkiaan kokemus oli todella mukava. Kaupantekoa ja tavarasta eroon pääsemistäkin hauskempaa oli uusien ihmisten tapaaminen ja jopa tutustuminen ihmisiin, jotka olen monesti nähnyt somessa tai kaupungilla ja nyt osuivat kirpparilleni.

Kirppari onnistui pienellä vaivalla. Hauskaa oli, että sain pari tuotetta myytyä jopa Instastoryn kautta, kun postasin live-hetkiä päivän aikana Instagramiin. Toivottavasti tällainen kaupunkikulttuuri ja ihmisten kohtaaminen yleistyy Lahdessa!

Uskon, että Lahteen olisi mahdollista luoda ainutlaatuinen rehellinen ja läsnäoleva ympäristö, jossa ruohonjuuritason aktivismi, organisoidut tapahtumajärjestäjät ja kaupunki yhdistyvät. Monissa Euroopan kaupungeissa, kuten Berliinissä tai Helsingissä (josta osoituksena tänään järjestettävä Kallio Block Party) tällainen yhteisöllinen kulttuuri ja ihmisten omatoimisuus on koko kaupungin identiteetin perusta. Samaa haluan Lahteen.


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page