top of page

Panostetaan perheiden hyvinvointiin!


Lähdin politiikkaan kun tutkin koulutuksen periytymistä ja eriarvoisuutta. Halusin muuttaa maailmaa koulutuspolitiikalla. Viime kaudella sivistyslautakunnan puheenjohtajana huomasin törmääväni jatkuvasti seinään. Ne asiat, joita lähdin politiikkaan muuttamaan eivät olleet meidän pöydällä. Vaikka käsittelimme lasten ja nuorten asioita, monet lapsen koulunkäyntiin ja hyvinvointiin vaikuttavat asiat olivat sote ja hyvinvoinnin edistämisen palveluita. Halusin katkaista pahoinvointia ja eriarvoistumista, joten oli tehtävä töitä hyvinvoinnin edistämiseksi, ennaltaehkäisevien palveluiden lisäämiseksi, perheiden tukemiseksi ja lapsiköyhyyden purkamiseksi. Oli tuettava vanhempia jaksamaan ja lapsia turvaan.


Päijät-Hämeessä, erityisesti Lahdessa on paljon ylisukupolvista pahoinvointia. Tarvitsemme enemmän ennaltaehkäiseviä ja matalan kynnyksen palveluita lasten mielenhyvinvoinnin ja perheiden jaksamisen tueksi. Tarvitsemme lisäresursseja mielenterveyspalveluihin ja lastensuojeluun, ennaltaehkäiseviin perhepalveluihin ja ylisukupolvisen pahoinvoinnin katkaisemiseksi.


Minulla on työkokemusta eriarvoisuuden tutkijana, opettajana, koulutuspäällikkönä ja eduskunta-avustajana mm. Sanna Marinilla. Työskentelen nyt ammattiliiton yhteiskuntavaikuttamisen asiantuntijana ja työelämän vaitöskirjatutkijana. Haluan hyödyntää kokemustani lasten ja nuorten hyvinvoinnin edistämiseksi, kehittää sotepalveluita henkilökuntaa kuunnellen ja tehdä vaikuttavaa politiikkaa yhteistyössä muiden kanssa.

Aloitin syksyllä PHHYKYn hallituksen varapuheenjohtaja ja Lahden hyvinvoinnin ja vapaa-ajan lautakunnan puheenjohtaja. Tämä työ on vasta alussa!


Päijät-Häme on elinvoimainen kun sen asukkaat voivat hyvin, arki on sujuvaa ja perheet saavat riittävästi tukea. Tasa-arvoinen ja välittävä lapsuus on hyvän elämän perusta. Hyvinvointi on kestävän talouden perusta.

Comments


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page