Lahden nuoret voivat huonosti


”Lahti sijoittuu syrjäytymisvertailussa sijalle 14/176. Kunnan nuorille on kasautunut TODELLA PALJON HUONOVOINTISUUTTA.” Näin kirjoittaa Helsingin Sanomat 20.11.2017.

Tilanne Lahden nuorten osalta näyttää todella heikolta. HS:n vertailu on toteutettu vertailemalla koulutuksen ulkopuolella olevia, työttömiä, depressiolääkkeistä korvausta saaneita, toimeentulotukea saaneita ja rikoksista syyllisiksi epäiltyjen nuorten osuutta.

Keinot tähän olisivat riittävät resurssit tasa-arvoiseen koulutukseen varhaiskasvatuksesta lähtien, jotta opettajilla ja avustajilla olisi tarpeeksi mahdollisuuksia huomioida lapset yksilöinä. Lisäksi riittävät ja hyvin kohdennetut resurssit lastensuojeluun auttaisi ongelmien pitkittymistä. Tilanteeseen tulee puuttua!


RECENT POSTS

ARCHIVE