top of page

Lahden nuoret voivat huonosti


”Lahti sijoittuu syrjäytymisvertailussa sijalle 14/176. Kunnan nuorille on kasautunut TODELLA PALJON HUONOVOINTISUUTTA.” Näin kirjoittaa Helsingin Sanomat 20.11.2017.

Tilanne Lahden nuorten osalta näyttää todella heikolta. HS:n vertailu on toteutettu vertailemalla koulutuksen ulkopuolella olevia, työttömiä, depressiolääkkeistä korvausta saaneita, toimeentulotukea saaneita ja rikoksista syyllisiksi epäiltyjen nuorten osuutta.

Keinot tähän olisivat riittävät resurssit tasa-arvoiseen koulutukseen varhaiskasvatuksesta lähtien, jotta opettajilla ja avustajilla olisi tarpeeksi mahdollisuuksia huomioida lapset yksilöinä. Lisäksi riittävät ja hyvin kohdennetut resurssit lastensuojeluun auttaisi ongelmien pitkittymistä. Tilanteeseen tulee puuttua!


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page