top of page

Videotervehdykseni Yhessä Lahessa -hankkeelle


”Terveisiä Espanjasta, Madridista, jossa olen parhaillani pohtimassa eurooppalaisten kollegoiden kanssa työntekijöiden yhdenvertaisuutta...” -videotervehdykseni otti 5 otosta, koska ensimmäisissä kerroissa aina joku tuli keskeyttämään.

Videotervehdykseni on tänään klo 12 Lahdessa järjestettävään "Nuorten yhdenvertaisuus kunnassa nyt ja jatkossa" Yhessä Lahessa -hankkeen päätösseminaarissa kuultavissa. Tilaisuuden aihe on mitä tärkeämpi, lasten ja nuorten yhdenvertaisuus.

Vähävaraisten perheiden tukeminen paitsi taloudellisesti, mutta myös sosiaalisesti ja kulttuurisesti on tärkeää yhdenvertaisuuden vuoksi. Saavutettavuus ei ole riippuvaista pelkästään taloudellisten kysymyksistä, mutta myös lähipiirin aikuisten tuki ja tietoisuus erilaisista mahdollisuuksista tai henkiset ja ajalliset resurssit ovat usein kytköksissä sosioekonomiseen asemaan.

Yhdenvertaisuus on hyödyllistä kunnalle ja meille kaikille. Kuntapäättäjälle asiat esitetään usein talous edellä, ja jos asiat halutaan argumentoida tällä tavoin voidaan sanoa, että yhdenvertaisuus on investoimisen arvoinen, koska kunnalle on tärkeää saada kaikkien lasten ja nuorten potenttiaali käyttöön sekä lapset ja nuoret voimaan hyvin. Näin saadaan tyytyväisiä kuntalaisia, jotka maksavat veroja ja käyttävät vähän kalliita julkisia palveluita.

Tämä tietysti kylmä ja karu näkökulma, koska tärkeintä on ihmilliset näkökulmat.

Yhdenvertaisuus tulee olla jatkuvan tutkistelun kohteena. Epätasa-arvo on usein näkymätöntä, koska epäoikeudenmukaisuus pilee puhumattomuudessa tai häpeässä, ellei sitä tehdä näkyvää. Syrjäytynyt ei syrjäydy, lapsi syrjäytetään tuen puutteen tai marginalisoimisen vuoksi.

Lasten ja nuorten osallisuus ja osallistaminen kaupunkisuunnitteluun ja lähidemokratiaan on siksi hyvä keino saada kaupungista aidosti kaupunkilaistensa näköinen. Kulttuurilla ja taiteella on suuri osuutensa tässä.

Videon voi katsoa täältä:

https://drive.google.com/file/d/1t6n-wTwmZ628tMn9Dh767yhioIZj3FRv/view?usp=sharing


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page