top of page

Ei vuorohoidon keskittämiselle


7 tunnin sivistyslautakunnan kokous takana. Vierailimme Nastolan alueen kouluissa, Nastopolissa ja Villähteen koulussa. Villähteen koulussa meitä odotti ihana vastaanotto koulun oppilaskunnalta!

Muutoin sivistyslautakunnan kokous oli jälleen tiukkaa asiaa, jossa tehtiin päätöksiä ja äänestettiinkin. Kaksi asiakohtaa puhututti erityisesti.

Emme hyväksyneet esitystä määrittää kerhotoiminnalle ryhmäkoon alarajaa vaan päätettiin kehittää matalan kynnyksen palveluna, kuten viime kesäkuussakin jo linjattiin.

Vuorohoidon järjestämistä koskeva asia palautettiin valmisteluun. Lahden eri yksiköiden ilta-, yö- ja viikonloppuhoidon yksiköiden supistus ja keskittäminen vaikeuttaa perhen sujuvaa arkea. Keskittäminen kohdistuu kaikista heikompiosaisiin, kuten matalapalkkaisiin kolmivuorotyö yksinhuoltajiin tai muutenkin jo epämääräisestä työstä kärsiviin perheisiin. Pienen lapsen kuskaaminen yöhoitoon ympäri kaupunkia tai edes 5km kauemmaksi ei bussilla yöaikaan ole antoisaa. Jo valmiiksi tiedetään yötöiden heikentävän hyvinvointia ja näiden perheiden hankaloittaminen ei kovinkaan järkevää mahdollisen 180 000 € säästön vuoksi. Työn vastaanottaminen ja työssäkäynnin hankaloittaminen ei kokonaistaloudellisesti edes välttämättä realisoidu säästöinä kaupungille.

Palautusehdotuksessa toivoimme tarkempia laskelmia, lisätietoja lasten siirtymisistä ei yksiköihin, pidemmän aikavälin suunnitelmaa suhteessa palveluverkon kehittämiseen ja lapsivaikutusten arviointia.


RECENT POSTS

ARCHIVE

bottom of page